Miért érdemes adatbázisunkba jelentkezni

Megsokszorozódik lehetőségeinek száma. Tág partneri körünk előnyeit élvezheti, hiszen egyszerre indul esélyesként több cég, hasonló pozícióiban. Hosszú távú lehetőség. Önéletrajza elérhető marad, így a későbbiekben is meg tudjuk keresni aktuális ajánlatainkkal.

Előtérben marad. Toborzásaink során mindig elsőként saját adatbázisunkat használjuk, így elsőként értesül a lehetőségekről. Minden testhezálló ajánlat esetén továbbítjuk szakmai anyagát.

Milyen a jó önéletrajz?


Ami az egyik legfontosabb: a fókuszált jelentkezés.
Az önéletrajzot ''ki kell hegyezni'' adott pozícióra (tehát ha pl. pénzügyi elemző munkakör betöltésére jelentkezel akkor a pénzügyi ismereteket kell kihangsúlyozni).

Tömör és rövid: (maximum egy-másfél oldal, hosszabb szakmai múlt esetén lehet valamivel bővebb). Törekedni kell a lényeges információk, főbb vázlatpontokban való feltüntetésére.

Áttekinthető és jól szerkesztett: Érdemes a lényeges információkat aláhúzással vagy félkövér betűkkel kiemelni. Az önéletrajzok átnézése során jó, ha egyből szembeötlik, mit csináltál, mivel foglalkoztál eddig.

Fénykép: Egy egyszerű fekete-fehér igazolványkép a legtökéletesebb. A lényeg, hogy jól felismerhető legyél rajta.

Tanulmányok: Csak a munka szempontjából lényeges képzéseket sorold fel, ez általában a legmagasabb iskolai végzettség, illetve tanfolyam. Folyamatban levő felsőfokú tanulmányok esetén pedig a lényeges tantárgyakat, szakirányokat is érdemes feltüntetni. A tanulmányi verseny eredményei, a szakköri tevékenység, a diploma minősítése, a szakdolgozat témája, diákszervezeti tevékenység, külföldi tanulmányok vihet színt az életrajzba, különösen pályakezdők esetén.

Munkatapasztalatok: Érdemes jelenlegi vagy legutolsó munkahelytől kiindulva időrendben visszafelé felsorolni a tapasztalatokat (max. 5 munkatapasztalat). A szakmai gyakorlatot is érdemes ide beírni.

Elérhetőségek: a mobiltelefonszám, e-mail és a levelezési cím megadása fontos. Nyelvtudás: Az önéletrajzban valós nyelvtudásod szintjét add meg, hiszen a kiválasztást végző szakemberek az állásinterjún mindenképpen meggyőződnek erről.

Önéletrajz minta letöltés>>


Milyen a jó motivációs levél vagy kísérő levél?

A kísérőlevél legyen mindig egyedi, őszinte, lényegre törő, tárgyszerű, konstruktív, elegáns, pozícióra szabott. Néhány gondolatot is tartalmazhat a megpályázott munkakörrel kapcsolatos terveiről. Pártfogói írásbeli ajánlást, referenciát akkor csatoljon, ha az korábbi eredményeit, érdemeit emeli ki, és nem a személyes kapcsolattal hivalkodik. A pályázónak hangsúlyoznia kell, hogy mivel tudna hozzájárulni a cég sikeréhez.

Érdemes a levélben kitérni egyéb fontos, a kiválasztást befolyásoló információkra is, például a szakmai gyakorlat részleteire vagy hosszabb időtartamú elfoglaltságokra (pl. külföldi tartózkodás vagy a hagyományostól eltérő felmondási idő).

Ami még lényeges információ lehet:
* gyakorlatot vagy állást keres
* rész- vagy teljes munkaidőben
* milyen területen szeretne elhelyezkedni (marketing, számvitel, pénzügy, logisztika, stb.)
* mikor tud kezdeni

A pályázónak hangsúlyoznia kell, hogy mivel tudna hozzájárulni a cég sikeréhez. A jó motivációs levelet célszerű minden egyes jelentkezés alkalmával, pozícióra szabottan, újra elkészíteni.

A motivációs levél részei:
A pályázatot elbíráló cég és személy neve
Megszólítás
Jelentkezés tárgya a munkakör pontos megnevezésével.

Motivációs levél minta letöltés>>

 

FONTOS tudni !

" Mt 216. §

(3) Érvénytelen a megállapodás, amely

 b) alapján a munkavállalónak a kölcsönbeadó javára díjazást kell fizetni a kölcsönzésért "